Lumea Juland by Oti

Locul magic de întâlnire al jucăriilor educative

Jocurile logice sunt cele care pun în mișcare mecanismul gândirii, astfel încât soluția în ceea ce privește rezolvarea unei probleme să fie evidentă.

Labirinturile, puzzle-urile sau jocurile de programare se pot dovedi a fi foarte eficiente în acest sens, deoarece solicită o putere mare de concentrare, motivată însă de plăcerea jocului.

Cu ajutorul acestor jocuri de logică copilul este mai pregătit să înfrunte provocările lumii reale, deoarece conexiunile logice îi ajută să privească lucrurile out of the box și le țin mintea în permanență trează. Diversitatea de jocuri logice constituie un mare plus, deoarece se axează pe diferite tipuri de subiecte și domenii, de situații ce necesită a fi deslușite.

Jocul este o componentă foarte importantă în viață copiilor, deoarece prin joc ei se pot exprima, dar pot și învața lucruri noi, deopotrivă. Jocul este descoperire, dar și un mod excelent de petrecere a timpului.

Jocurile de logică pot fi jucate individual, împreună cu părinții sau chiar și în echipă. Aceste jocuri de logică responsabilizează copilul și îl ajută să înțeleagă că găsirea soluțiilor este rezultatul înțelegerii unor cerințe, astfel încât satisfacția să fie cu atât mai mare cu cât se investește mai mult efort intelectual.

Jocurile de logică dezvoltă inteligența și au implicații pe termen lung, deoarece copilul, viitor adult, va caută în permanență să fie activ, nu doar din punct de vedere fizic, ci și intelectual.

Gândirea logică și antrenamentul minții trebuie să facă parte din rutina zilnică a unui copil, tocmai pentru a-l stimula pe acesta și pentru a-i insufla dorința de a deveni mai bun, de a reuși performanțe din ce în ce mai mari.

Jocurile de logică sunt potrivite pentru orice vârstă, începând de la la 1 an și până la vârsta adultă, ele putând fi structurate în funcție de acest criteriu. În vreme ce pentru bebeluși puzzle-urile din lemn sunt o adevărată provocare, pe etape de vârstă putem găsi o multitudine de jocuri de logică menite să asigure distracția, buna dispoziție, dar și un antrenament pe cinste al minții.

Joaca este importantă pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și tocmai de aceea este foarte important să alegi cu grijă jocurile pentru copilul tău.

Iar dacă nu ai încă o idee bine definită a ceea ce vrei să îi oferi micuțului tău, atunci te aștept în magazinul online pentru a alege jocul perfect care să îi garanteze copilului tău un timp îndelungat de distracție și noi descoperiri. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)