Lumea Juland by Oti

Locul magic de întâlnire al jucăriilor educative

Încă de la vârste foarte mici, copiilor li se oferă diferite seturi de construcție, care să îi ajute să își coordoneze mișcările, să facă conexiuni logice și, firește, să învețe și noțiuni adiacente prin folosirea pieselor de joc. Stimularea motricității și a gândirii logice reprezintă un atu al jocurilor de construcție, acestea fiind un prim pas în ceea ce privește noțiunile de învățare prin joacă.

Dincolo de seturile clasice de construit, pe piață de profil au apărut din ce în ce mai multe jucării STEM care oferă posibilitatea copiilor de a asambla anumite seturi în vederea creării și construirii de figurine. Diferența față de un set obișnuit de construcție este aceea că aceste jucării STEM de construit aduc în prim plan modele și figurine care au legătură cu domeniile ce țin de știință, matematică sau chiar inginerie.

Acest lucru nu este tocmai o noutate sau curiozitate, mai ales dacă avem în vedere faptul că însăși această denumire a jucăriilor STEM este de fapt acronimul folosit pentru Science, Technology, Engineering and Maths (Știință, Tehnologie, Inginierie și Matematică).

Așadar, vorbim despre o generație nouă și inovativă de jucării, care în mod cert va fi pe placul copiilor tocmai datorită posibilităților nelimitate în ceea ce privește explorarea și creativitatea.

De ce să alegi aceste seturi și jucării STEM pentru construit?

Aceste jucării sunt foarte importante în dezvoltarea celor mici, deoarece stimulează gândirea logică, analitică și îi ajută să anticipeze. În plus, îi ajută să se coordoneze și să înțeleagă felul în care poate fi realizat un anumit obiect, urmărind sau nu instrucțiunile.

Aceste jucării STEM de construcție stimulează imaginația, deoarece copilul poate realiza o gama amplă de modele de figurine, în funcție de domeniile sale de interes. Câți dintre cei mici nu visează să fie piloți, fie ai unui avion normal sau chiar al unui supersonic? Câți dintre copii nu și-ar dori să exploreze spațiul cosmic dintr-o naveta spațială din cele mai performanțe? Sau câți dintre ei nu și-ar dori să exploreze lumi necunoscute, pline de aventuri, de animale și provocări la tot pasul?

Ei bine jucăriile STEM de construit îi transpun pe cei mici în aceste lumi prin provocarea de a construi acele figurine care au legătură cu pasiunile lor. Astfel, micuțele lor mâini vor fi apte să creeze modele minunate cu ajutorul pieselor de joc, pe care ei să le poată însufleți cu ajutorul propriei imaginațîi.

Copiii sunt pasionați de jocuri de construit și pentru a le insuflă și mai mult această pasiune jucăriile STEM de construit nu fac altceva decât să le ofere idei noi și provocări cât mai aproape de realitate, care să îi stimuleze și să îi ajute să învețe cât mai multe informații noi prin joacă. Dacă aceste jucării ți se par și ție interesante, te așteptăm atunci să vizitezi categoria jocurilor de construcție pentru a alege setul potrivit pentru copilul tău!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)