Lumea Juland by Oti

Locul magic de întâlnire al jucăriilor educative

Facem astăzi cunoștință cu robotul Cubetto, un robot ce face parte din gama de jucării STEM, o jucărie ce îi încânta deopotrivă pe cei mai mici dintre noi, dar și pe cei mai mari.

Cubetto este un robot programabil, fără ecran sau aplicație care să îl direcționeze, dar care poate fi ghidat cu ajutorul pieselor incluse în joc. Practic, Cubetto este compus din robotul propriu-zis, placă de baza, harta lumii și butoanele de programare. Astfel, copilul îl poate direcționa pe Cubetto după un traseu stabilit, programându-l să folosească mișcări de programare precum înainte, stânga sau dreapta, înapoi.

Cubetto este o jucărie STEM inovatoare, bazată pe conceptul educativ Montessori, iar acest aspect convinge din ce în ce mai mulți părinți, adepți ai unui sistem educativ care pune mare accent pe învățarea unor concepte nu în mod mecanic, ci logic și facil, chiar prin joacă. Cubetto devine astfel jucăria preferată a micuților între 3 și 6 ani, deoarece le facilitează acumularea de cunoștințe într-un mod intuitiv și distractiv.

Cubetto poate deveni primul set de programare cu care ia contact copilul tău, deoarece acest robot îi oferă posibilitatea de a crea trasee și de a face conexiuni logice în ceea ce privește deplasarea spațială. Jocul îndeamnă copiii să stabilească un aranjament al pașilor, bazându-se pe culori și piese care au fiecare câte un rol în ceea ce privește programarea robotului. Fiecare secvență de deplasare poate constitui în sine un cod de programare, pe care micuțul tău va trebui să îl gândească astfel încât robotul Cubetto să îl respecte, deplasându-se în consecință.

Cubetto este o jucărie diferită față de cele existente la acest moment pe piață de profil, deoarece aduce în prim plan nevoia copilului de a învață în mod logic anumite noțiuni, fără a utiliza însă tehnologii greu de înțeles sau elemente care să le răpească celor mici din atenția dedicată jocului. Cubetto este o jucărie educativă, care modelează atenția, disciplină și abilitățile cognitive, în același timp cu abilitățile ce țin de motricitate.

Un robot prietenos, realizat din lemn, o jucărie interactivă și inovatoare, un concept minunat ce introduce copiilor primele noțiuni de programare, acesta este Cubetto, o idee cu adevărat salvatoare atunci când vine vorba despre cadourile potrivite pentru cei mici. Cubetto devine astfel o alegere potrivită de care copiii nu se vor plictisi, deoarece el oferă nenumărate posibilități de a-l programa, astfel încât să execute mișcări și trasee diverse, care vor garanta ore întregi de distracție.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)